Spletna stran uporablja piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik. Spletna stran uporablja začasne sejne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani za registrirane uporabnike ter analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

S klikom na desni gumb soglašate z uporabo analitičnih piškotkov. Strinjam se Ne strinjam se

loading Nalagam...

Začetek lige za posameznike


image


V elitni ligi smo v pričakovanju rezultatov drugega kroga, ki bo morda že razkrili pravo moč favoritov in nakazali na koga bo treba staviti v tej sezoni. V prvem kolu smo se razveselili dobrega začetka in zmage Freliha ter Lukmana.

V prvi lig A s skupno eno tekmo več smo bili priča prvemu odločilnemu tie breaku, kjer je povratnik v ligo Žilnik unovčil vse poletne priprave in z 10:6 premagal lani neporaženega Bizjaka. Ja Bizi očitno letos ne bo tko na izi. Zmagal je tudi, kot pravijo nekateri, skriti adut letošnje lige, novinec Zajc, ki je v njegovi krstni tekmi Lj. lige kar gladko odpravil Filaka.  Zmago v 1.A ligi si je po odlični igri priboril tudi Flisek. Nekako mi teniška žilica pravi, upam si trditi, da ne prezgodaj, da bo letos v tej ligi (kot tudi ostalih seveda) trd boj za prva mesta.

V 1. B ligi pa bi lahko rekli končno končnoo je Podboršku padel lopar v med in je dobil odločilni tretji set. Podboršek napreduje in očitno tudi zmaguje. Že gledam ali igra v drugem kolu in me prepriča, da zmaga nad Lapom ni bila naključje. Miroševič prvi, ki je v letošnji ligi dobil normalni tie break proti Mitroviču in v drugem setu po le enem brejku dobil dvoboj, je moj tihi favorit za osvojitev lige. Upam, da mu ta namerno povzročeni pritisk ne bo odveč, temveč mu bo dal dodatna krila.

V drugi A ligi je tudi naš poletni član Hiroshi Kitagawa odlično začel in ugnal neugodnega Mraka. Lahko bi rekli, da so poletni pogoji v Lj. ligi veliko boljši kot v nekaterih ligah, toda tega ne bom rekel. Naj rezultati govorijo sami zase, tako kot so tokrat. Ali na kratko. Če želis zmagovati moraš v Lj.ligi igrati. Zmago je vknjižil tudi Janež, ki se mu Dolenc v prvem setu močno upiral, malce nesrečno izgubil tie break, nato pa v drugem setu popustil ali pa je Janež dobil zalet. Ne vem točno zato bomo spremljali njuno nadaljno kariero.

Druga B liga, novinec Svetičič po gladkem odločilnem tie breaku nad drugim novincem Isteničem vknjižil zmago in tri točke. Občutek imam, da Isteniča poraz ni dotolkel, temveč mu je dal željo po tekmovanju in zmagovanju tako, da je Žiga lačen novih tekem in točk. Super. To imamo radi. To je pravi fair play in tekmovalni odnos. Zdovc, ki naj bi tenis igral samo pozimi, on še vedno misli, da mu verjamem, je premagal vedno neugodnega in borbenega Balovskega, ki mu enako kot Isteniču, ne manjka motiva za dokazovanje v naslednjih tekmah, ki prihajajo.

V tretjii A ligi pa, pazi to, imamo igralca, ki je po prvem vikednu odigral že dve tekmi. Najprej hvala Cimpreman, ker si vkočil in zapolnil manjkajočega igralca potem, no ne vem, če ravno hvala, ker si tako gladko premagal dva igralca. Rezultati so navdušujoči, saj je v dveh tekmah izgubil le eno igro. Je morda Igor premočan za to ligo? Drugi igralec, ki je v prvi tekmi tudi vknjižil tri točke. Se pomojem ne bi strinjal s tem. No bomo videli na igrišču, saj oba čaka še dolga sezona in veliko izzivov na poti do vrha.

V tretji B ligi zmage Pukmajstra, Pučka in Podržaja. 3x3 točke 3xP. Poglejmo, če je v ligi še kdo na P. ooo lej ga Pejič, boš ti tudi začel tako podjetno kot ostali P-jevčki. Kdo bo prvi premagal P-jevčka in jim pomešal vrstni red na vrhu lige, saj je vsem jasno, da abeceda nima veze pri tenisu. Čak, da pogledam, če je kdo na A in stavim nanj. Ni ga. Je, kdo na B. Je kdo na C …… eh tega ne bom gledal v bodoče, gledal bom samo točke in čestital tistim, ki jih osvajajo, čestital pa tudi tistim, ki jih športno “podarjajo”

Četrta liga A in B. Ligi v katerih bo treba pridno igrati, saj je v posamezni ligi le 8 igralcev, in glede na to, da je v njen kar precej novincev, se bodo pomerili še v playoffu oz. se bodo lige razdelile tako, da se bodo v drugem delu pomerili prvi štirje iz A skupine in prvi štirje iz B skupine v skupini za prvaka in ostali iz A in B skupine v skupini za obstanek. Točke iz posamezne skupine bo igralec odnesel s seboj, a le od tistih igralcev, ki bodo šli v isto skupino. Upam, da bo s tem prišlo do še večje borbe za prvaka in nadoknadilo kakšno morebitno “lažjo” tekmo v prvem delu.

Pred nami je že novi vikedn. Naj se tenis igra !

 

Objavljeno 03. Nov. 2023 ob 09:10:12

Komentarji (0)


Ogled komentarjev je omogočen samo prijavljenim uporabnikom! prijava