Spletna stran uporablja piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik. Spletna stran uporablja začasne sejne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani za registrirane uporabnike ter analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

S klikom na desni gumb soglašate z uporabo analitičnih piškotkov. Strinjam se Ne strinjam se

loading Nalagam...

Pregled lige st.2


image


Za nami je devet polnih vikendov igranja zimske teniške lige. Če se igra npr. vsak drugi teden naj bi vsi igralci imeli odigrane vsaj štiri ali pet tekem. Po pregledu odigranih tekem pri posameznem igralcu pa to ne drži. Če se spomnimo, da se v predzadnjih dveh vikendov ob sobotah zaradi nepotrjenih terminov sploh ni igralo oz. v zadnjem vikendu sobote sploh nismo razpisali prav tako, pa se je vsak vikend vsakdo iz katerekoli lige lahko javil za igranje. Ali kot samoorganizacija ali pa, kot »luknja« pri kakšnem od igralcev, ki je že potrdil igranje. Vsekakor nihče od igralcev, ob bližanju konca lige, ne bo smel uporabiti izgovora, da ni bil pisan ali da ni imel možnosti igrati, da pa ni vse tako črno priča podatek o tem, da sem nekatere igralce moram, kar malo bremzati, saj so ravno te igralci, zaslužni, da smo marsikateri vikedn zapolnili termine in terminov ni bilo ptreba »stiskati«. No ne dvomim , pismo lažem sam sebi, verjamem, da bo v novem letu drugače. Za malce več dodatnega elana pa sledi pregled lige.

Tretja B liga
Na prvem mestu bosta prezimila Podpečan in Krhlikar oz. je vodilni Podpečan, saj je izgubil set manj kot Krhlikar, ki je v štirih tekmah odigral, kar tri tie breake. Dva je dobil enega, ravno proti Podpečanu pa izgubil z rezultatom 9:11. Tesno je in dobljeni tie breaki niso naključje. So namreč rezultat izkušenj, ki jih Luka z večletnim ali bi bilo bolje napisati z večmesečnim igranjem v ligi pridno nabira. Na tretjem mestu jima za ovratnik diha Jarec, med tem, ko na četrtek z dvema suverenima zmagama sledi Rogelj, ki pa ga pravi test še čaka. Dve zmagi ima tudi Maver, ki mu gre nabiranje glasov očitno bolje kot pa oglašanje na maile. Omenimo še Kolominova in Kumelja, ki pridno napredujeta in o glej ga zlomka. Kolominov je celo po tie breaku premagal trenutno vodilnega Podpečana. Izenačeno in zanimivo. Tudi Kumelj preseneča in ga je potrebno pohvaliti, saj iz tedna v teden dozoreva kot vino, ki je z leti boljše in boljše. A če bi pri vinu tako kot pri Kumelj čakali,kdaj bo dozorel, potem ne bi bilo nobenega alkoholika. Je pa res, če piješ vino lahko na poti domov dobiš točke ravno tako kot jih vedno več z igrišč odnaša Kumelj. Benčina na svoje točke še čaka – upam da tudi na cesti.

Tretja A liga
Vodja lige se posipa s pepelom. Namreč pred začetkom lige nisem verjel, da je Mišo Prlina teniško tako napredoval. Zmaguje in nič ne sprašuje. Se njegova moč skriva v njegovi bradici? Ne glede na vse je GOAT tretje A lige. 7 tekem, 7 zmag, Na termine ga sploh ne pišem. Vedno pripravljen vskočiti in igrati. No ja, sej bi bil vsak, če bi takole zmagoval. Bravo Mišo, a ne se sprostiti in ne postani prevzeten. Saj so že v bibliji govorili. Prevzetnež druge zasmehuje in sramoti, toda kazen preži nanj, kakor lev. Kdo bo lev ? Bo to Balovski, poškodovani Kos ali novinec v ligi Ferk, ki je vskočil po odjavi Goloba. Težko vrjetno, da bi Prlini kdo preprečil končno zmagoslavje, a v naši ligi nič ni nemogoče. Prvi Prlina, drugi Bratina, ki pridno zbira izkušnje. Zbira pa tudi pogum za njegov bekend, saj ga za zdaj med tekmo ne uporablja. Točka je le točka in tekme ni trening, a ne. Balovski s tekmo manj na tretjem mestu. Omenim, da drugo ter sedmo uvrščenega ločijo le štiri točke. Zanimivo bo, pomladi pa bo že vse jasno. Gremo fantje, javljate se na maile saj točke čakajo.

Druga B liga
Vodilni Logar Jure, tako močno zaljubljen v tenis, da morda trpi njegovo partnersko življenje, ki pa je očitno urejeno, saj lepo zbira točke, skoncentriral, osredotočen, vedno točen ...hmm nismo preverjali , toda očitno je samski. 6 tekem, 15 točk. Tri je izgubil le proti neugodnemu Kavčiču. Na drugem mestu Žižek, ki pa bi lahko izgubil tri točke, saj je ob bolezni pozabil upoštevati pravilo in ni obvestil nasprotnika o tem, da ga ne bo na tekmo. Komisija se bo sestala in preučila dogodek, takoj ko, če prejme odgovore vseh vpletenih. Škoda bi bilo, da takole odplavajo točke. Tretji Kavčič, ki se mu poškodba oz. pavza zaradi poškodbe nič ne pozna. Tri tekme, tri zmage. Na četrtem mestu Deržek, petem Mir, šestem Hočevar, ki je na derbiju zadnjega kroga izgubil proti sedmemu Polancu. Osmi Marjanovič, ki se je odločil,da bo na vsaki tekmi dobil eno točko. Čakaj sam očala iz optike Oftalma nataknem in preverim. Waw slika je full bolj jasna, ampak točk ima pa še vedno isto. Na devetem in desetem mestu pa fanta, ki sta bila lansko leto glavna na vasi, a zdaj, ko sta prišla v mesto (beri ligo višje) spoznala, da je nabiranje točk garanje, odrekanje, trpljenje. Aja ne, trpljenje, je če jih ne osvajaš. Pazite se, ko se bosta udomačila v tej kakovostni ligi, bosta začela zbirati točke. Tako kot jih bo zagotovo nabral Blatnik, ko bo večkrat prišel do igrišča, no prvo do računalnika nato do igrišča. In ja letos je liga, ne po moji krivdi, zakomplicirana saj je še takrat ko je prišel do igrišča izvisel. Morda pa bo točke res dobil za zeleno mizo.

Druga A liga
Ni nam še uspelo preveriti ali Bizjak Andrej na tekme hodi z baseball kijem ali z loparjem. Štiri tekme, štiri zmage. Se bliža home runu ali pa so hitro domov tekli njegovi nasprotniki. Nekako poleg prve B lige, liga, v kateri je najbolj realno stanje. Igralci sodelujejo, se javljajo za tekme, vskočijo, odigrajo in nato še kaj spijejo. Kot omenjeno vodilni Bizjak, na drugem mestu Lap, ki pa mu je spodrsnilo proti trenutno tretjemu Miroševiču (tri tekme, tri zmage) in Rotu, ki ga je boginja sreče končno malce pobožala. No, če pogledamo še zmago proti Breznikarju z rezultatom 11/9 v tiebrejku, ni šlo samo za božanje. Rot bo prezimil na šestem mestu, saj sta pred njim Petrovič in Žerovnik, oba le z enim porazom, kar pomeni, da bomo priča še ornk boju. Fantje božate se lahko, sam tepsti se ne. Sledijo še Mrak, Pukmajster, Breznikar in Zdovc. Na zadnjem mestu, pa ne zaradi kakovosti, temveč zaradi svojih maratonskih nedokončanih dvobojih je trenutno Rodič. Rodič oz. tako Mrak, kot Pukmajster tekme v dveh urah niso dokončali. Pa kaj delate fantje. Res, da igramo na trasi maratona, ampak alo ogrevanje 5 minut, nato žreb, dobiš servis, štiri ase ali pa dvojne, meni vseeno, sam ne mi vleč tekem k čigumi.

Prva B liga
Pet, pet, šest. Številko odigranih tekem prve trojice. Na vrhu lige Glavič Dan, brez izgubljenega seta in z dobljenim derbijem proti drugouvrščenemu Frelihu. Prav tako je Glavič premagal tretjeuvrščenega Mitroviča ter se zasidral na vrhu. Si je Glavič že izbral lopar, katere pridno testira v trgovini Protenis. Iz ozadja grozi Trilobit, ki v treh tekmah še ne pozna poraza. Sledi pa srdit boj za sredino lestvice med Brinovcem, Turkom med tem, ko se Furlan, Černuta, Pestotnik, Pintač in Jovanovič borijo za točke, ki bi jim zagotovila varna mesta pred izpadom.

Prva A liga
Grabovac Timon, igralec, ki se, je sramežljivo pridružil Lj. ligi sedaj melje vse pred sabo. Štiri tekme, štiri zmage in trenutno prvo mesto. Na drugem mestu s tremi zmagami in eno nedokončano tekmo je izkušeni Filak, sledita Šantl in Esih pa Alibegovič, ki zagotovo trenira na skrivaj. Upam si trditi, da bo ta liga še napeta in da prav nihče v ligi še ni rekel zadnje besede. Tu so Šav, Privšek, Hauko, nekaj časa poškodovani Feigel ter še vedno poškodovani Knafeljc. Po pregledu je prav škoda, da fantje niso potrdili oz. odigrali več tekem.

Elitna liga
Liga, v kateri so vsi igralci osvojili vsaj točko. Ta podatek priča o tem, da je liga izenačena. Drugi zanimivi podatek je npr. ta, da je igralec Mišjak v vsej svojih tekmah igral tie break. Tretji zanimivi podatek je, da so igralci Granda, Danev in Krajnc še brez poraza. Četrti zanimivi podatek je ta. Škoda, da se nisem prijavil, k bi vse zmagu. Ja, pa kaj še. Tako kot Lukman, Počivavšek, Štader, Logar, Jonak, Auda in Svoljšak, bi se borili za točke, ki so v tej jakostni skupin težko prigarane. Npr. rezultata tekme 2:0 velikokrat ne odraža realnega stanja oz. po ogledu rezultatov je vidno, da se je veliko setov končalo z rezultatom 7:6 ali 7:5, se pravi, je malo manjkalo in kaj lahko bi bile točke razporejen drugače. Igranje, izkušnje, kondicija, mladost, taktičnost, prehrana, joga, alkohol itd., itd. so pomembni dejavniki, ki lahko vplivajo na potek tekme in na končni rezultat.

Po še enem pregledu se že veselim potrjenih tekem, ki bodo dale odgovor na marsikatero vprašanje. Malce manj pa se veselim tekem, ki bodo odpovedane, čeprav jih pravzaprav ne sme biti več. Res ni čas za teženje, vseeno pa vse igralce, ponovno, prijazno opozarjam, da smo izrabili vse jokerje pri odpovedih in da vračanje terminov ne pride več v poštev. 
V novo leto z optimizmom in dobro voljo. Srečno in veliko dobrega igranje ter zmag na vseh področjih, vam želi Anže

Objavljeno 22. Dec. 2022 ob 12:13:16

Komentarji (0)


Ogled komentarjev je omogočen samo prijavljenim uporabnikom! prijava