Spletna stran uporablja piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik. Spletna stran uporablja začasne sejne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani za registrirane uporabnike ter analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

S klikom na desni gumb soglašate z uporabo analitičnih piškotkov. Strinjam se Ne strinjam se

loading Nalagam...

KDO GA/JIH BO ODNESU DOMOV?


image


Odgovor, kateremu smo vse bližje in bližje, a do končnega odgovora se mora odigrati še kar nekaj tekem.

Nam bo uspelo? Bo ligo zmagal tisti, ki je zbral največ točk ali tisti, ki je največ igral. Jah jah jah.... sistem tak ali onak, odigrati ligo bi moral vsak. Letos se za končno zmago gledajo samo točke.

V poletni ligi je vidno, da je igranje ne povsem resno. Še 1x opravičilo, da v letošnji sezoni nisem bil bolj strikten, glede pravila, da se igra po vrsti, toda resnično nikakor celotno sezono nismo prinesli notri deževnih dni. Sploh v mesecu maju, ko smo lahko »primerne« dneve za igranje tenisa prešteli, reci in piši, na prste ene roke. Zgodbe nekaterih o tem, da je bil igralec kar 6 x dogovorjen za tekmo pa mu je načrte prekrižal dež pa še nekaj takšnih in drugačnih pripetljajev. No če ne drugega, vabljeni k prijavi v zimsko ligo, kjer zunanjih vplivov ni pa še Anže bolj nad ligo ter igranjem bdi. Tako, da vse izgovore za neigranje prihrani za poletne dni.  K prijavi v zimsko ligo pa imaš še nekaj dni.

Pa preverimo, komu 12 dni pred zaključkom lige, zadnji dan za vpis rezultatov je 4.10.23, najbolje kaže.

Elitna liga – trenutno vodilni Radišič z 12 točkami vodi pred Kolesnykovom ki ima 5 točk manj in ima na kontu tako kot Lap na tretjem mestu 7 točk vendar s prednostjo zmage. Prvak še ni povsem odločen saj se lahko iz četrtega in petega mesta dvigneta višje tako Gostič kot Hribernik, vendar bo za tako potezo potrebo igrati. Ne najlažja naloga, a ne.

Prva liga – Mavec je premagal Glaviča na derbiju vodilnih in s tem konkurenci malce pobegnil, a vendar je preobrat v ligi še vedno mogoč saj je še toliko kombinacij, da ne more mirno spati in kaj hitro se lahko vrstni red spremeni, saj so igralci med 3 in 7 mestom med seboj ločeni le za 1 točko in kombinacije zmag lahko, kakšnega izstreli na sam vrh ali tik pod njega.

Druga liga – po pregledu odigranih tekem do sedaj najbolj pridna liga. Kovačič Urh je že odigral vse tekme in ga ob tem tudi javno pohvalimo ostali pa imajo do konca nekako enakomerno za odigrati še vsak po dve tekmi. Na prvem mestu je Balažič, ki še ne pozna poraza, na drugem mestu Škorc, ki mu je to kaj je poraz pokazal ravno Balažič že kar v prvem delu lige. Sledi Kotnik na četrtem ki ga čakata še tekmi s Škorcem in z najbolj izkušenim članom lige Čampo Andrejem za katerega v krajih pod Rožnikom velja in se govori. Prvo je bil Andrej potem pa je v Tivoli prišel šele tenis. Nekaj časa sem celo mislil, da na tekme s seboj nosi likalnik, doklere nisem dojel na kaj misli, ko pravi sam » takle starček pa tkole peglam te tamlade«.

Tretja liga – Kwa pa kle?  Trenutno prvi Ferk, drugi Deržek, tretji Rot, četrti Janež, peti Markovič med igralci pa samo ena zmaga razlike. Največ šans, gledano na to, da ima za odigrati še največ tekem, pripisujemo Deržku a vendar je napovedovati sila nehvaležno sploh ob dejstvu, da so vsi igralci fair in da se bo vsak boril do konca.

Četrta liga – Zupančič in Kavčič se borita za prvaka. Predvidevam ali pa samo upam, da ostale igralce že skoraj na kolenih prosita za igranje tekem. Neresnost nekateri je vidna že ob pogledu na odigrane tekme. Upam, da se stanje do konca lige popravi in da zmaga najboljši.

Peta liga – v ligi sta prednjačila Kranjec in Koder in pogled na lestvico pravi, da je Kranjec že prvak lige, saj ga nihče ne more več ujeti. Morda malce presenetljivo ali pa tudi ne. Tehniko njegovega bekenda, bi mu zavidal tudi kdo iz elitne lige, kam letijo žogice po udarcu pač ne. Kot skorajšni reprezentant v smučanju v svojih mlajših letih in na osnovni šoli še vedno znan kot šahovski mojster, ki je večkrat bil v poziciji pat, kakor je rekel mat. Je tokrat uspešno 5 ligi v slovo dal šah mat. Čestitamo. Borba za tretje mesto in mali pokal pa je še povsem odprta in se bo, kot je že rečeno, zaprla 4.10.23 ob 23:59 ko bodo znani rezultati vseh lig in pozicjie zasedene.

Ženska liga – kjer bi se tudi lahko igralo, več kakor se igra, zmenilo za tekme večkrat, kakor se je. V playoff skupinah, kjer so se deklata po prvem delu lige razporedile, bi pričakoval več motivacije za tekme, saj naj bi le te bile veliko bolj izenačene. No, sej se bo zdaj, ko je v Tivollju zaključen WTA turnir, ali je katera od ligašič igrala na turnirju uredništvu ni znano, bi si pa po viden na turnirju, kar nekaj njih ali kar vse to tudi zaslužile.
Pred koncem vodi Gostiša Polona, sledi jih Doblekar Ivonne ter Božičnik Lina. Na čertem mestu je Hribernik Meta, ki ne pozna poraza, kakor tudi ne Lina Božičnik in kateri dvoboj bi z veseljem prišel gledati oz. povabil vse, da bi si ogledali kaj naše punce zmorejo. Gremo igrati.

 

Naj vas povabim v zimsko teniško ligo, tako za dekleta, kot moške posamezno ali pa moške dvojice.
Na strani www.tenis-rekracija.si vas čakajo tako prijavnice kot vse novice.

IGRALCI  - Prijavnico izpolnite TUKAJ
IGRALKE  - Prijavnico lahko hitro in enostavno izpolnite tukaj

Zaključek lige s podelitvijo bo (predvidoma) v soboto 7.10.23

Naj se tenis igra.

 

Lp Anže

Objavljeno 23. Sep. 2023 ob 02:24:07

Komentarji (0)


Ogled komentarjev je omogočen samo prijavljenim uporabnikom! prijava