Spletna stran uporablja piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik. Spletna stran uporablja začasne sejne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani za registrirane uporabnike ter analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

S klikom na desni gumb soglašate z uporabo analitičnih piškotkov. Strinjam se Ne strinjam se

loading Nalagam...

Informator 3/2024


image


Pozdravljene igralke in pozdravljeni igralci lige,

kot je že vsem poznano, smo imeli precej težav s spletno stranjo, ki pa smo jih že skoraj v celoti rešili. Trenutno stanje - igralec A (domačin ) lahko vpiše rezultat, toda igralec B (gost) ne dobi še maila za potrditev.   Če imate za vpisti kakšen rezultat pa ga lahko pošljete na mail in vpisal ga bom jaz oz. ga vpišite in ga potrdim jaz. Seveda, pa bo kmalu tako kakor smo vsi navajeni in bo vse delalo.

Za nami je že drugi mesec igranja lige in že se kaže, kdo bo letos bolj pri vrhu in kdo bo pod njim. Seveda tu izuzamemo elitno ligo, ki jo lahko opišemo na kratko z eno besedo: megla. Saj se ob pogledu na lestvico vidi prav to, kar se vidi v gosti megli - nič. No, ja, kakor pravijo, tisti, ki se javijo. Vse bomo nadoknadili, samo da začnemo. Začnite že enkrat no, krščenmatiček.

Tudi sam se posipam s pepelom in bom nadoknadil igranje po poznem vpisu zaradi odstopa enega od igralcev v elitni A ligi. V ligi, v kateri sta se zaradi poškodb in nestrinjanja z razporeditvijo izpraznili dve mesti. Če poznate koga, ki bi igral, ga lahko povabite, da zapolni mesto in pride med igralce, ki so lačni igranja, a jim nagaja vreme, če ne vreme, pa internetni in mobilni signal.  Vseeno pa signal ne nagaja trenutno vodilnemu Verbiču, ki je odigral že pet tekem in doživel en poraz. Premagal ga je Esih. Verbič je v teh petih dvobojih odigral tri tie-breake, kar priča o tem, da bo liga izredno zanimiva. No, če ne štejemo mojih dvobojev. ????

V prvi A ligi – tu pa zagotovo nekaj ne štima. Sumim, da je vodilni vdrl v naš sistem in ga priredil. Enako kakor si želijo vsi srednješolci, ki bi najraje vdrli v elektronsko redovalnico ter spremenili končne ocene. Programerje bom ponovno vprašal, če so prepričani, da ni prišlo do vdora s strani vodilnega Kitiča Maria, ki je suvereno na prvem mestu s tremi zmagami. Sledi mu Balažič z enakim številom točk, a z več odigranimi tekmami, ter Dolinar, ki je svoj edini poraz doživel prav proti Kitiču v napetem tie-breaku.

V prvi B ligi – jaz ne vem oz. vem – virus na spletu očitno ni virus, ampak gre za skupino hekerjev, ki napadajo. (Kitič, Rot, pa še kdo se bo našel v nadaljevanju). Hvala bogu, da napadajo in zbirajo samo točke. Vodilni v 1.B ligi je Dejan Rot, recept za uspeh pa se skriva v dobro napetih loparjih. Loparje lahko tudi vi napnete na istem mestu, kjer za kakovost napenjanja odgovarjajo, ne odgovarjajo pa za rezultat. Vodilnemu Rotu sledi neporaženi in favorit za končno zmago Šav ter vedno bolj znana neznanka v ligi Mensud Omerovič, igralec, na katerega so opozorili, da lahko osvoji ligo. Za zdaj ni razočaral, dapače, celo navdušil je s svojo igro, pristopom in s tem, da je sprejel izziv po dokazovanju.

V drugi A ligi – Hribar in Prlina hitita in s šestimi odigranimi tekmami na vrhu lige sedita. A glej ga zlomka, nihče nima 100 % izkupička. Hribar je moral premoč priznati Debeljaku, Prlina pa Koroljkovu. Zupančič in Debeljak sta na tretjem mestu, oba brez poraza, a z manj tekmami. Liga, v kateri bom večkrat na mesec z zanimanjem preveril rezultate in pogledal na lestvico. Napeto bo. Ali si upaš v komentar pod člankom napovedati končni vrstni red prvih treh? (komentirajo in vidijo komentarje le prijavljeni igralci).

V drugi B ligi – pa vidimo, da kar se "Janezek" v mladih letih na igrišču nauči, ne pozabi tudi čez nekaj let in še par dni. Ademovič se vrača na teniška igrišča in sicer ne tako gladko, kot bi pokazal površinski pogled na lestvico, a pridno zbira točke. Ali so po sredi izkušnje ali mirnost v odločilnih gemih ali tie-breakih, ne vem, a je za zdaj neporažen in brez izgubljenega seta, čeprav je večkrat že visel na nitki, a se nekako obdržal ter zmagal. Sledi Sumič, tudi mladi igralec na vrhuncu svojih moči, pripravljen na maraton, pa čeprav se ga zbudi ob polnoči. Na tretjem mestu  je Kelemen Nina, ki se na igrišču ne predaja in se ne ustraši moških igralcev. Enako tudi Benčina Katja. Dekleti, ki bosta kar težka ovira za vse igralce.

V tretji A ligi - na vrhu s tremi odigranimi tekmami Cimperman Iztok in še vedno neporažena Gostiša Polona. Ali je to znanje ali le posledica premalega števila odigranih tekem drugih igralcev? Mislimo, da znanje ni zanemarljivo a je posredi slednje. Odgovor lahko dobimo, da naj se igralci igrati ne bojijo in se za igranje dogovorijo. 

V tretji B ligi – kjer so se igralci zadnji čas prebudili in igrajo ter pridno zbirajo točke. Na vrhu je Kranjec Jure, ki izziva kar vse igralce po vrsti, kar je tudi prav, in pridno nabira točke. Sledi Petrovič Milan, ki še ne pozna poraza, ter Radičevič Luka, ki je po poznem začetku že nadoknadil zamujeno.

V četrti A ligi – ali je Arko premočan za to ligo in sem se uštel pri razporedu? Za zdaj je res strah in trepet lige. Se morda njegov recept skriva v tem, da se je osnov tenisa učil pri avtorju članka, ali v tem, da je njegov mentor igralec, član 1. lige, ki se mora predvsem ukvarjati s taktiko, ki pa jo očitno bolje razlaga kakor pa uporablja on sam. Arko suvereno vodi, a to ne pomeni, da se ne bo našel nekdo, ki ga to motivira in se bo prav posebej potrudil za njegov skalp. Zagotovo je izziv sezone in prvi, ki ga premaga, dobi mrzlo pivo ter pogovor oz. recimo ekskluzivni intervju, v katerem bo, upam, povedal, kako mu je to uspelo. Kandidati so zagotovo Virtič in Primažič, ki tudi ne poznata poraza. Komaj čakam, da izvem.

V četrti B ligi – hmm, skoraj identično. Z naskokom in samo enim izgubljenim setom vodi Perič Zoran. Če se še malo vrnem na A ligo, moram reči, da bi bilo zelo zanimivo, če bi se oba igralca in seveda tudi ostali prijavili na 1. slam, ki bo 22.6.2024, in se tam pomerili med seboj. Vodi Perič, sledi Govedič s tremi tekmami in enim porazom, za njim pa naskakujeta vrh tako Grahek kot Gorišek. Za vse igralce lige velja enak izziv kot za A-ligaše: premagajte Periča in slavili bomo skupaj.

Ženska liga – liga, kjer se vedno več igra. Igralke so se spoznale, premagale začetno tremo, da ne rečemo strah, in se pridno dogovarjajo za tekme in igrajo. Trenutno vodilna Kavčič Karin še ne pozna poraza, a jo težke tekme še čakajo. Na drugem mestu je Centa Ajda, ki je poraz doživela le proti Bon Marti. Mojca Noč je odkrila, kako je potrebno zmagovati. Dobovšek Tea se, tako kot druge tekmovalke, ne boji izziva. Občutek imam, da se bo vrstni red v ligi skozi leto še zelo menjal. Zato komaj čakam na naslednje rezultate.

Naj vas ob koncu povabim še na turnir posameznikov, Ljubljanski slam, ki bo na Slovanu dne 22.6.2024. Organiziran bo v kategorijah A in B (ženske kategorije ni, lahko pa se igra med moškimi). Informacije in prijave tukaj: https://www.tenis-rekreacija.si/prijave-na-2-lj-slam-m4m-2024/

Na hitro pa le to: lokacija: TD Slovan, datum: 22. in 23.6.2024, prijavnina: 30 € (malica, igranje, vsaj dve tekmi, darilo ob prihodu, nagrade, žrebanje nagrad ...). Vabljeni!

Lep pozdrav,

Objavljeno 10. Jun. 2024 ob 12:18:29

Komentarji (0)


Ogled komentarjev je omogočen samo prijavljenim uporabnikom! prijava