Spletna stran uporablja piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik. Spletna stran uporablja začasne sejne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani za registrirane uporabnike ter analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

S klikom na desni gumb soglašate z uporabo analitičnih piškotkov. Strinjam se Ne strinjam se

loading Nalagam...

Informator 2/24


image


Pozdravljeni, štart lige je tukaj. 

Prve tekme so za nami, nasprotniki in nasprotnice pa spoznani. Pred nami je tudi že prvi turnir.  Vljudno vabljeni.

Turnir posameznikov 1. Ljubljanski slam 2024 bo v soboto, 18.5.2024, v Tivoliju.
Kategorije A in kategorije B
Vljudno vabljeni na turnir posameznikov.
Prijave: https://www.tenis-rekreacija.si/prijave-na-1-lj-slam-dana-2024

Ljubljanski slam je serija štirih turnirjev in skupne lestvice, tudi če ti na enem od turnirjev spodleti, si še vedno lahko skupni zmagovalec in osvojiš Ljubljano. 

V ženski ligi sicer še nismo videli nastopiti vseh igralk, a smo veseli, da so dekleta v stiku in se dogovarjajo za igro. Nekaj točk je bilo pridobljenih, trenutno pa vodi Kavčič Karin, ki je, tako kot Strah Nataša, odigrala dve tekmi. Za razliko od Nataše, ki je zabeležila en poraz in eno zmago, je Karin začela z dvema zmagama.

V četrti B ligi igralci pridno oddajajo napovedi za tekme in igrajo. Svojo moč in teniško znanje nekateri še skrivajo, a ni vrag, da bomo kmalu dobili odgovor tudi na to skrito vprašanje. Prav tako bodo igralci iz tekme v tekmo pridobivali teniške izkušnje in znanje. Vodilni je Perič Zoran, ki se je moral za svojo drugo zmago potruditi in osvojiti odločilni tie-break.

V četrti A ligi je po prvem nepopolno odigranem terminu kar pet vodilnih igralcev. To napoveduje hud boj, na katerega že nestrpno čakamo in z zanimanjem pregledujemo lestvico oz. čakamo nove tekme in rezultate.

V tretji A ligi, kjer igra tudi predstavnica nežnejšega spola, ki je že zabeležila eno zmago in je trenutno na vrhu lige. Bodo sotekmovalci mirno gledali na lestvico ali se bodo podvizali in igrali ter dobili kralja lige ali jim bo vladala kraljica.

V tretji B ligi so fantje malce bolj sramežljivi. Se bojijo se Petroviča Milana, ki je, reci in piši, ne samo odigral, ampak tudi zmagal že 3 tekme in beži na lestvici ter ustvarja pritisk na druge igralce že samo s pogledom nanjo.

Druga B liga – kjer so igralci in igralke za dogovarjanje tekem ustvarili Viber skupino in si s tem olajšali komunikacijo ter se za tekme hitreje zmenijo. Vodilni Dumčev je dvakrat zmagal v tie-breaku z zelo tesnim rezultatom – enkrat 11:9, drugič pa 11:8. Ena tekma med drugima tekmovalcema pa ni bila dokončana, in vse to priča o izenačenosti tistih, ki so doslej že nastopili.

Druga A liga – "Ko zmaguješ, je tako luštno igrati," je rekel Hribar Andrej in odigral ter zmagal že svojo tretjo tekmo. Ob pogledu na odigrane tekme bo to liga za vzor. Namreč kar štirje igralci imajo odigrane že tri tekme, kar nam da vedeti, da so igralci lačni igranja in zmag. No, nekatere bo potrebno še malce spodbuditi in upajmo, da bodo s svojim prispevkom naredili ligo še bolj izenačeno in napeto.

Prva B liga – očitno, kar zagotovo, se igranje v zimski Ljubljanski ligi pozna pri formi, ki jo igralec prenese v poletno sezono. Ob pogledu na lestvico na vrhu vidimo Rota Dejana. Bo tudi po koncu lige tako? Še bolj zanimivo pa je, da smo v šestih odigranih tekmah bili priča odločitvam v tretjem odločilnem setu kar v štirih tekmah, ker za osvojen set igralec prejme 1 točko, že vsaka zmaga prinese občutek skoka na lestvici, kar je odlična motivacija za igranje in tekmovanje.

Prva A liga – liga, v kateri si upam trditi, da se bo kar iskrilo in bo potekal silovit boj tako za vrh kot tudi za obstanek v ligi. Najbolje je startal Dolinar, imamo pa v ligi kar precej favoritov za končno zmago, ker pa je tenis nepredvidljiv in je forma tenisačev lahko odvisna tudi od dobrega dne, bo še sila zanimivo, in slogi igre posameznih tekmovalcev ne ustrezajo vsakemu, tako da bodo v ligi, upam si staviti, tudi presenečenja.

Elitna liga in elitna liga A – ligi, v katerih igrajo najboljši igralci ljubljanske lige, bomo nekaj besed namenili v drugem prispevku. Do takrat pa, pridno igrajte in se prijavite na turnir.

Prijave: https://www.tenis-rekreacija.si/prijave-na-1-lj-slam-dana-2024

lep teniški pozdrav, Anže 

Objavljeno 13. May. 2024 ob 09:02:18

Komentarji (0)


Ogled komentarjev je omogočen samo prijavljenim uporabnikom! prijava