Spletna stran uporablja piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik. Spletna stran uporablja začasne sejne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani za registrirane uporabnike ter analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

S klikom na desni gumb soglašate z uporabo analitičnih piškotkov. Strinjam se Ne strinjam se

loading Nalagam...

Igrišča na katerih ni smel igrati vsak


image


Teniška igrišča na platoju v Tivoliju so del širšega športnega kompleksa v parku Tivoli, ki je največji in najbolj znan park v slovenski prestolnici Ljubljani. Ta igrišča imajo posebno zgodovino, saj so bila zgrajena v času, ko je bil tenis manj dostopen širši množici in na njih ni bilo dovoljeno igrati vsakemu. 

       

Lokacija:
Igrišča se nahajajo na tako imenovanem platoju v parku Tivoli. Tik ob parkirišču oz. pod samo Halo. 
Zgodovina:
Igrišča so bila zgrajena kmalu po prenovi Hale Tivoli, ki je bila posodobljena za namen svetovnega prvenstva. Na teh dveh igriščih niso smeli igrati vsi; pripoveduje se, da so na njih lahko igrali "samo Tito in ostali jugoslovanski direktorji." Mnogi starejši prebivalci se spominjajo, kako so kot mladi šolarji ali študentje hodili gledati to prečudovito igro in igralce, ki pa resnici na ljubo niso bili tako vešči. Njihova tehnika in momentum sta bila nič v primerjavi z današnjimi igralci Ljubljanske teniške lige.
Dostopnost:
V tistem času je bil tenis manj dostopen širši množici. Trgovine, kot je današnji Protenis, kjer bi lahko našli vse za tenis po dostopnih cenah, niso obstajale. Če se je že našel kakšen lesen lopar, pa ni bilo žogic ali pa je bil samo en lopar za več igralcev.

    


Teniška stena:
Na nasprotni strani platoja je bila postavljena teniška stena, ki stoji še danes. Podlaga pred steno še vedno spominja na tiste čase. Cena igranja tenisa v Tivoliju in na Svobodi je danes najbolj ugodna v Ljubljani, zato igralci raje zaidejo na igrišče. V Tivoliju je skupaj 8 igrišč plus dve na platoju.
Sodobna uporaba:

Igrišča so v prijetni senci, ki se okrepi v popoldanskem času. So odlično pripravljena, saj gospod Milan skrbi za njihovo vzdrževanje. Nekatere rekreativne zvezde slovenskega tenisa menijo, da je potrebno igrati samo na glavnih igriščih, a Milan ne razlikuje med igrišči tako, da sta tudi ti dve igrišči odlično pripravljeni. 

     

Objavljeno 21. May. 2024 ob 05:16:46

Komentarji (0)


Ogled komentarjev je omogočen samo prijavljenim uporabnikom! prijava