Spletna stran uporablja piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik. Spletna stran uporablja začasne sejne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani za registrirane uporabnike ter analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

S klikom na desni gumb soglašate z uporabo analitičnih piškotkov. Strinjam se Ne strinjam se

loading Nalagam...

Zimska liga - report št.1


image


Začetna misel : Naj se tenis igra

Elitna liga 

Liga, v kateri je bilo do sedaj odigranih najmanj dvobojev. So pa ti bili toliko bolj zanimivi. Že takoj v prvem kolu je prišlo do odločitve,kdo bo letos v zimskem času prvi na vasi. Odvil se je namreč vrhniški derbi med Danevom in Lukmanom. Poleti je na Vrhniki 2x slavil Lukman, pozimi pa se igra po notah Daneva. Danev je v dramatičnem dvoboju slavil v tie brejku in s tem zabeležil prvo zmago v elitni ligi. Prav tako pa je svojo prvo zmago zabeležil tudi novinec v ligi Mišjak Maj. Poleti je “kvalifikacije” opravljal v slabi kopiji Lj lige, potem pa so mu svetovali, da se prijavi v tapravo ligo, za zdaj je edini, ki mu je žal, da se je Maj prijavil Jonak. Tekmo je izgubil v tretjem setu.
Kdo lahko ustavi Grando? Granda je namreč potreboval le dva dni, da se je zavihtel na vrh. V svoji prvi tekmi je premagal Štaderja, ki se mu je dobro upiral, a je v vsakem setu le malo zmanjkalo. V drugi tekmi pa je po izgubljenem prvem setu proti Svoljšaku stvari postavil na pravo mesto ter Janezu v drugem zavezal kravato nato pa mu v match tie brejku dovolil osvojiti 3 točke. Janez to je odličen rezultat. Sploh če omenimo, da je Miha igral samo v tem tednu več kakor avtor članka letos v celem letu. Če se po jutru dan pozna potem, bo letos še zelo napeto.

 

Prva A liga

Spet isto, Bi rekel Aljoša. Tokrat se malo bližje, a spet predaleč. Nekoč se bo obrnilo v njegovo smer. Tako kot nekajkrat poleti je izgubil tekmo v tretjem setu z minimalno razliko v tie brejku. Če bi vodili statistiko odigranih tie brejkov?  Bi glava bolela še koga drugega. A kakor športno pravi Aljoša je bolje dobra igra kot slaba zmaga. Na vrhu po dveh odigranih tekmah je Filak. Izkušeni igralec, ki svoje nasprotniki umiri in jih počasi melje. Tudi proti Murnu v prvi tekmi je v prvem setu dobil tie break. Si kdo vodi statistiko dobljenih in izgubljenih tie brejkov ? Na drugem mestu Alibegovič, ki je v prvem kolu, kar malce presenetljivo ugnal Šava. Je morda spremenil taktiko in njegovi udarci niso več tako močni, so pa bolj natančni? Omenimo še sprehod Esiha mimo Knafeljca, za katerega nas ne skrbi in vemo, da bo kakšnemu od favoritov odščipnil še, kako pomembne točke v boju za končno zmago. UU sej res, skoraj pozabil. Hauko bi bil vesel, če bi. Presenečenje je tudi zmaga Grabovca nad Haukom. Kaj Klemnu v igri Timona ni pasalo v uredništvu nevemo. Vemo pa, da se bo Hauko po porazu hitro pobral in velik točk do konca nabral. 

 

Prva B liga 

Kako že. Ne sodimo dneva po noči ali noč po dnevu, a se po dveh odigranih tekma bojim, da je povratnik v ligo Frelih France premočan za to ligo. Mal dodatnega pritiska ne škodi, kaj ne France. Obema svojima nasprotnikoma je “podaril” kravato, Turk pa se je domov skoraj odpeljal še s kolesom. (kravata je rezultata 6:0, kolo pa 6:0,6:0). Po napisanem bi menili, da je Frelih sam na vrhu a temu, hvala bogu, ni tako. Z dvema zmagama je skupaj na najvišji stopnički tudi Mitrovič. ( Mitreeeeee kraljuuuu - aja to je drug športt) Eno zmago je zabeležil tudi Glavič, medtem ko nekaj igralcev, enako kot v drugih ligah še ni stopilo na igrišče. 

 

Druga A liga

Premalo tekem za kakšen bolj obsežen zapis. Štiri tekme, štirje vodilni in “čudni” rezultati. So rezultati plod začetne treme? Niso, saj so vsi nastopajoči že naši dolgoletni člani. Izgovor bom kar sam našel v tem, da se v prvem setu še niso navadili na igranje v balonu.
Petrovič, Bizjak, Miroševič in Žerovnik so z zmagami 2:0 napovedali hudo hudo brobo za prvaka. 

 

Druga B liga 

Vodilni Kavčič Kristjan, ki se vrača po poškodbi in je očitno lačen tenisa je edini, ki se je dvakrat javil za igranje ter tudi edini, ki je lahko dvakrat zmagal. In tudi je. Kdo mu lahko prepreči končno zmagoslavje? Kar nekaj vas/jih je, na katere bi si upal staviti. Trenutno mu z eno zmago dihajo za ovratnik Mikolič, Logar in Žižek. Žižka je treba še posebej pohvaliti, saj je zabeležil, upam si trditi eno bolj sladkih zmag v njegovi kratki teniški tekmovalni karieri. Po izgubljenem prvem setu, ki ga je gladko dobil Polanc, najstarejši igralec v ligi, se mu je uspel vrniti in dobil je drugi set v tie brejku. Nato pa dobil še match tie break z rezultatom 10:8. Več podrobnosti o tekmi ne vemo, po rezultatu sodeče se je moralo kar iskriti, v tistem pozitivnem smislu seveda. Čestitke tudi Polancu, ki se bori z igralci, ki bi mu bili lahko ne samo sinovi, temveč tudi vnuki. Naj ne zvenim nespoštljiv, če se pošalim in rečem. Morda pa so tudi mu. 

 

Tretja A liga

Za zdaj liga neznank in ugank, ki pa se bodo hitro razrešile. Mišo Prlina očitno igralec, ki obeta. Dve kar gladki zmagi, morda pregladki in vodstvo na lestvici mu je dodalo tisto, kar lahko pri tenisu hitro izgubimo, samozavest namreč. Uganka je tudi Černuta L., ki že nekaj let, kot stari kovaški mojstri, kuje svojo taktiko. Za zdaj je bil v dveh nastopih polovično uspešen. K svoji delovni uniformi mu je manjkala le še kravata. Sedaj jo ima. Za ta modni dodatek je poskrbel Balovski. Novinec v naši ligi, ki ga je, ne glede na rezultat tekme zelo pohvalil Kos. Kos ga je sicer premagal toda poudaril, da rezultat ne odraža realnega stanja. Omenimo še zmago Bratine nad Carom, ki se tudi lahko pohvalil z novo kravato, katero mu je sešil Prlina v njegovi prvi tekmi, v drugi tekmi pa je Matic že zabeležil prvo zmago v njegovi teniški karieri. Kdo lahko premaga Prlino ? Naj se misija začne. 

 

Tretja B liga 

Vodilni Krhlikar s štirimi točkami je v drugi tekmi doživel boleč poraz. Z 9:11 je izgubil oz. bolje rečeno ga je premagal Podpečan. Če sem prej omenil, da je Polanc najstarejši pa sedaj, omenimo, da je Podpečan najmlajši član naše lige. Filip poznaš Ljubomira? :)
O tej ligi in igralcem se bomo naslednjič bolj posvetili in napisali, saj bomo z igranjem tekem dobili boljšo sliko. Npr., če sedaj napišem, da je Kumelj na zadnjem mestu, ne bi bilo fer. Ko bom to isto napisal po petem krogu pa ne bo več. 

 

Sklepna misel. Naj se tenis igra :) 

 

Objavljeno 31. Oct. 2022 ob 02:38:38

Komentarji (0)


Ogled komentarjev je omogočen samo prijavljenim uporabnikom! prijava