Spletna stran uporablja piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik. Spletna stran uporablja začasne sejne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani za registrirane uporabnike ter analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

S klikom na desni gumb soglašate z uporabo analitičnih piškotkov. Strinjam se Ne strinjam se

loading Nalagam...

Še mesec dni do konca lige


image


Liga se konča 17.9.2021. Že naslednji dan, sobota 18.9.2021, pa imamo v Tivoliju zaključek poletne Ljubljanske rekreativne teniške lige 2021. Na zaključku bomo videli polfinalne boje v elitni in prvi ligi, kjer se bo 1. iz skupine A pomeril z drugim iz skupine B. Ostali pa se bomo pomirili v turnirju »A in B kategorije«, torej motoristi proti voznikom osebnih avtomobilov...ne spet sem zašel.
A kategorija – igralci elitne in prve lige, ter igralci Lj.lige, ki bi želeli igrati to kategorijo, B kategorija – vsi ostali člani Lj. lige. Podelili bomo tudi nagrade najboljšim v posameznih ligah in kakšno pametno rekli v prijetnem druženju ob igriščih.

Hitri pregled

V elitni ligi A še precej negotovosti in ni še jasno, kdo bo zasedel vrh. Igralci bodo odvisni od odigranih tekem, tako da so napovedi še sila nehvaležne. Trenutno v vodstvu Tone Komar  

V elitni B je ob odstopu nesrečno poškodovanih favoritov Boha, Čupeljiča ter na koncu še Manasijeviča, na katerega bi si upali staviti. Priložnosti odlično izkoristil Zalar in s samo enim porazom, ki ga mu je prizadejal Terens, ligo že pred koncem osvojil. Za drugo mesto v playoffu poteka še srditi boj v katerem trenutno najbolje kaže Gostiču.

V prvi A ligi prava kriminalka, vse do konca bo napeto kot elastika od babičinih gat. Še 5 igralcev v igri za zmago in prvi dve mesti, ki vodita v playoff. Na šestem mestu je Gajič, ki kljub odličnim igram in zmagi nad favoriti vseeno malce prekratek. Iz ozadja lahko proti vrhu skočita še Šajn in Privšek, ki pridno trenira. Ali trenira za dokončanje poletne lige ali za začetek zimske nam ni uspelo izvedeti. Andrej preseneti nas in v zadnjem mesecu odigraj še preostalih 6 tekem.

V prvi B ligi na vrhu Longo, ki svoje nasprotnike gladko premaguje. Ali s tem napoveduje, da je favorit za prvo mestu tudi v playoffu? Vendar pa na prvem mestu ni varen, saj mu sledi preudaren Filak, specialist za tretji set. S sedmimi tekmami je na tretjem mestu poskočni veteran Knafeljc, ki zagotovo še ni izstrelil vseh nabojev, z enakim številom točk proti vrhu skače še Dolinar, medtem ko ostali igralci bijejo boj za obstanek.

V drugi ligi. Vodilna in izenačena Radulovič in Čampa bosta očitno do konca počakala s svojim dvobojem, ki bo dal zmagovalca druge lige. Lahko še kdo preseneti? Lahko bi, a ker je tu Čampa, ni prostora za presenečenja. Vse je pod kontrolo. Zagotovo tudi Miroslavova mladost in hitrost, ki bosta trčili ob Andrejev zid sestavljen iz izkušen in vsega ostalega potrebnega, da se dvoboj zmaga. Boj za tretjo stopničko je še povsem odprt in v tem zadnjem mesecu bo v ligi še izredno zanimivo.

V tretji ligi na pogled vse jasno, a ker je do konca še en mesec in kar nekaj tekem, se lahko še vse premeša. Ali bo na končni vrstni red vplivala dobra volja soigralcev in bo zmagal tisti, ki bo imel več sreče pri izbiri soigralcev ter njihove pripravljenosti za igranje. Trenutno vodilni Pristovnik, ki lahko na svoj konto vknjiži še 6 točk, na drugem Zalar A. katerega na polici čaka še 9 točk, na tretjem mestu po slabem in preplašenem začetku Goncharov, ki ima prav tako na voljo še 9 točk. Nato pa na četrtek mestu Stevanovič kateri  ima za odigrati še 8 tekem in s tem lahko svojo biro točk, ob vseh zmagah poveča za 24 in s tem skupno število točk premakne kar na 37 in s tem prehiti Pristovnika. Ali lahko po lestvici spleza tudi Karač ali ga še vedno ovira poškodovani gleženj? Ko bi znao, rekao bi !
V tretji ligi moramo omeniti še igralca Mila Thomasa, ki je bil ob prijavi skromen glede svojega teniškega znanja, resnici na ljubo pa tudi malce nerazumljen in moje strani. Thomasa smo iz četrte lige, kjer je bil premočan za nasprotnike, premaknili v tretjo ligo, kjer pa je bilo stanje enako. Premočan in predober nato pa v višjih ligah ni bilo več prostora zanj. Thomas zagotovo smo se te zapomnili in naslednje leto ne bomo nate pozabili ter te v primerno ligo uvrstili. Hvala za vse razumevanje preko sezone.

V četrti ligi, najbolj pridni ligi in v ligi, kjer sem prepričan, da bodo vsi odigrali enako število tekem. Ne me zdaj razočarat J. Pogled pove, da je vodilni Miložič.  A je na tretjem mestu opaziti Koščaka, ki lahko skoči visoko. Preskoči Baša na drugem mestu, skoči do Miložiča na naslednji tekmi pa ga preskoči. Se vsi strinjate s tem scenarijem? Vem, da ne. Gremo igrat in odigrat še ta mesec ter naj svoje pove pogled na lestvico ne pa Gartnerjeva predvidevanja in pogled iz njegove strani.

Še mesec do konca in vse je še mogoče.

Objavljeno 22. Aug. 2021 ob 12:53:55

Komentarji (0)


Ogled komentarjev je omogočen samo prijavljenim uporabnikom! prijava