Spletna stran uporablja piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik. Spletna stran uporablja začasne sejne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani za registrirane uporabnike ter analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

S klikom na desni gumb soglašate z uporabo analitičnih piškotkov. Strinjam se Ne strinjam se

loading Nalagam...

Še 5 igralnih vikedov do konca


image


Želeli ste. Kar nekaj igralcev Lj. lige že pogreša mesečno poročilo lige. Bolj, kot moje pametovanje jih/vas najbrž zanima »kako stvari stoje«. Še pet igralnih vikendov nas loči do tega, da v vseh ligah dobimo zmagovalca.
Biti zmagovalec ni mačji kašelj. Biti zmagovalec ne glede v kateri ligi je dosežek, ki ne uspe vsakemu. Letos npr. bo uspelo le enemu, ostali pa ... Tudi ostali ste/boste zmagovalci. Zmagovalci zaradi tega, ker boste uspešno odigrali vse tekme. Vse tekme, v teh upam, da preteklih norih časih. Zmagovalci, ker ste športno odigrali vse tekme. No ja drži tudi, da ste zmagovalci iz čisto preporstega razloga. Iz razloga, ker igrate Ljubljansko teniško rekreativno ligo. Čestitam vsem že zdaj. Prav tako pa izkoristim ta ganljivi trenutek in se vam v solzah sreče in zadovoljstva, ki jih nihče ne vidi, iskreno zahvalim za igranje v ligi. V ligi, ki lahko le s teboj ostane najboljša. Ostani z nami, ostani z nami do jutra – poje en prelep slovenski komad. Tudi to nam bo zagotovo uspelo, v novih časih brez ukrepov. Pa ne sam enkrat
J
Opomba: Vem, da niste vedeli toda, ta komad Ostani z nami ima še nadaljevanje. In sicer Ostani z nami ter še, koga pripelji J

A čmo zdaj še malo pregledat- kako stvari stoje?

Elitna liga
V elitni ligi bo do konca še kar napeto. Trenutno vodilni Granda, ki je v zadnjem krogu premagal drugo uvrščenega Lukmana in mu s tem pobegnil na varno mesto. No ja, varno, glede na odigrane oz. neodigrane tekme še zdaleč ni varen. Na tretjem mestu, po objavah na Fb-ju, dobesedno proti vrhu pleza Počivavšek. Odlično kondicijsko pripravljen, skofusiran v nulo in v ključnih trenutkih hladen kot špricer. Na četrtem mestu ima Schoffmann možnost osvojiti še 12 točk. Ker mi matematika od 7. razreda dalje ni bila ravno »naj jača strana« predlagam, da si kar sami pogledate lestvico. Ne glede na stanje in poziciji na  lestvici sem imel čast videti kar precej dvobojev. Moram reči, da je bil povsod dober in všečen tenis.  Alibegović prtegne forhend, Segš servira kot Ivaniševič, Kaučič je lepo oblečen v oblačila Bidi Badu in Babolat. Foti, Vučko, Filak, Svoljšak ujamejo čisto vse žoge, razen tistih, ki jih ne. Ilič igra svojo igro pogumno ne glede na rezultat in mu uspeh in več toč v naslednjih sezonah, tako kot vsem ostalim ne more uiti. Spremljamo ta napeti dvoboj točk še naprej.

Prva liga
Le še čudež s priimkom Ocepek lahko Audi prepreči zmagoslavje v prvi ligi. Avda je, kot smo že poročali, v medsebojnem dvoboju premagal Daneva in je v prednosti, če tudi bi bilo na koncu število točk enako. Napetno in izenačeno.  Predvidevati preostale uvrstitve je zelo nehvaležno. Ne,toliko, da si jaz ne bi mogel izmišljati. Predvsem je nehvaležno napovedovati saj ima precej igralcev do konca štiri ali celo več tekem. Tako da se v tej ligi do konca ne bo vedelo, kdo se bo Audi in Danevu pridružil na zmagovalnem odru in si zaslužil nagradno od naših sponzorjev,  trgovine Protenis in Babolata. Igrati in točke zbirati, ni več nasvet, temveč zahteva.

Druga liga
Samo na hitro. Poglejte lestvico in računajte. Računajte kdo bo prišel v playoff. Igralci druge lige uporabite taktiko ter se izognite najboljšemu. Imamo A in B skupin, iz katerih se bodo 1-4 itd. Udarili za mesta od 1 do 8, uvrščeni v skupini od 5- 8 za mesta od 9 do 16 in ostali za preostala mesta oz. za obstanek v ligi.
V skupini A je boj za mesta med prve štiri še odprt. Varen je le Pristovnik, ki je A ligo osvojil brez izgubljenega seta. Za ostala mesta pa bo še napeto. Na drugem z vsemi odigranimi tekmami v negotovosti čaka Špiranec. Na tretjem sledi Zakelšek, ki ima malo možnosti a vendar je še vse mogoče. Npr. za četrto mesto se bosta medsebojno pomerila Grošelj in Murn, a njun rezultat lahko spet zmeša matematiko.
V skupni B je varen le Kralj, a tudi sam nima pojma,na katerem mestu od 1 do 4 bo končal. Namreč v ligi smo bili zaradi poškodb deležni nekaj odpovedi, ki pa so pred koncem premešale štrene. Pintač in Pestotnik, trenutno na tretjem in četrtem mestu z vsemi odigranimi tekmami čičata in čakata na razplet. Furlan trenutno na petem mestu je lahko z dvema zmagama na koncu celo prvi. Sploh ker je v zadnjem času v svojem igralskem vzponu.  Je pa res, da računa in gleda na lestvico, da se kar kadi. Iz mobilnega operaterja so mu javili , da je tako kot Chuck Norris porabil cel internet. In nasvet. Če kdo potreuje malarja naj kar reče Drenu, naredi dobro in hitro. Saj mu tako ostane dovolj časa, da potem spet prižge svoj abakus in premetava točke sem ter tja. Tudi Mitrovič na šestem mestu lahko, sicer težko, toda lahko skoči na koncu na četrto mesto. Potem pa še extrem lige Novak, ki ima še triu tekem in ob dveh zmagah lahko skoči celo na prvo mesto. Negotovo do konca. Kdo, s kom ne vemo, vemo pa kje. Smrtnikova 1, Ljubljana LTA

Sej sem rekel da bom na hitro J J

Tretja liga
Kavčič ali Polanc? Zagnanost proti izkušnjam. Napetost se stopnjuje. Tekma, ki bo najverjetneje odločila zmagovalca 3. lige bo na vrsti čisto na koncu. Tako Kavčič kot Polanc sta še neporažena. Do zadnje tekem je še nekaj dobojev in težkih ovir, in kot vemo, so pri tenisu vedno prisotna presenečenja. Bodo trije mušketirji tretje lige Miroševič, Ivačič in Žerovnik pripravili kakšno?  Na pladnju je še kar precejšne število točk. Vsi jih pridno nabirate, tudi Drevu bo uspelo ujeti kakšno, le če bo uspel v svojem natrpanem urniku odigrati vse tekme. Omenim pa še eno pozitivno stran lige oz. prijave v ligo. Po pogovoru z igralcem, ki se je »bal« prijave, z igralcem, ki ni točno vedel, kam se s prijavo sploh spušča. Govoril sem z njim po njegovem debiju. Še ves prestrašen je v prvi tekmi spoznal, kaj je to tekmovanje. Poraz mu sicer ni bil vseč vse ostalo pa mu je dalo še dodatni zagon in utrdilo to ljubezen do belega športa. Po sedmih odigranih tekmah, pa zveni samozavesten, odločen, da si bo teniško znanje še razširil ter zadovoljen tako z rezultati ter še bolj z novimi teniškimi izkušnjami in prijatelji. Pravi, da je liga zakon.

Četrta liga
Uh. Kar mala drama se obeta. Marjanovič je v naletu in trenutno vodilni, Mikoliča je trenutno ustavila poškodba, toda odločen, da se vrne v aprilu in skoči na prvo mesto. Mu bo Podboršek na tretjem to dovolil? Trenutno je lahko Dolenc »krojač« lige saj mora odigrati tako z Mikoličem, kot z Bobanom opa pardon Marjanovičem. Logar napada iz četrtega mesta. V boju za obstanek je napeto, saj si igralci želijo čim višje pozicije. No le Udoviču se neki ne pleza. S širokim nasmehom je rekel »Jaz uživam izpasti pa itak ne morem« J Bravo Martin, jaz sem s tabo. Uživati je potrebno.

Uživajmo skupaj. Ljubljanska teniška liga se odvija tudi v poletnem času. Razpis in prijavnica na voljo kmalu. Vabljeni

Slika iz arhiva : podelitev nagrad najboljšim v zimski ligi leta 2018 

Objavljeno 12. Mar. 2022 ob 10:06:59

Komentarji (0)


Ogled komentarjev je omogočen samo prijavljenim uporabnikom! prijava