Spletna stran uporablja piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik. Spletna stran uporablja začasne sejne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani za registrirane uporabnike ter analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

S klikom na desni gumb soglašate z uporabo analitičnih piškotkov. Strinjam se Ne strinjam se

loading Nalagam...

Konec poletne lige - zahvala in report zakljucnega turnirja


image


Po zaključnem turnirju letošnje poletne lige naj se vam lepo zahvalim za letošnjo udeležbo v ligi, ki smo jo s turnirjem in podelitvijo zaključili v nedeljo 18.9.2022. Če je celotna liga, generalno, potekala, tako kakor nedeljski turnir potem verjamem, da smo bili vsi zadovoljni. Vsekakor pa vedno ostanejo stvari, ki se dajo popraviti in izboljšati.
Glavno nagrado nagradne igre Babolata in trgovine Protenis. Lopar Babolat pure strike je po  napetem žrebanju zadel Kranjec Jure. Čestitamo

     

slika 1 : Srečni nagrajenc Kranjec                                                                        slika 2 : Milan preverja opremo                                               

Zaključni turnir

Na zaključku ste se igralci pomerili v treh po kakovosti ločenih turnirjih. V A turnirju je nastopilo 18 igralcev, v B turnirju 14 igralcev ter v C turnirju 5 igralcev. V prvem kolu A in B turnirja smo videli, da se je žreb (beri jaz) poigral s tem, da je bil vsak dvoboj sestavljen iz igralcev različnih lig. Namen je bil, da iz nižjih lig igralci dobijo pogled v to, kako se igrajo igralci višjih lig. Kot smo videli niso višje ligaši noben bav bav oz. ne samo to ..kakšen je dobil tudi po smrčku.

V C turnirju je s štirimi zmagami slavil Krhlikar, ki je z igro potrdil svojo zmago v ligi in s tem napredovanje na višji nivo. Drugo mesto je zasedel Markoja, tretje pa Jarec. Odlično četrto mesto je zasedla najbolj pogumno dekle v Lj.ligi, Doroteja Kitič, peto mesto Lipar, ki pa tokrat ni bilo zadnje, saj je bil namen dneva druženje in uživanje tako, da smo bili na koncu vsi zmagovalci.

   

slika 3: A bi ti men prnesu eno pijaco. Sprasuje Silvester                            slika 4: vem da danes bo srečen dan, če le ne bom prej odšel dam

V B turnirju smo bili že v prvih nekaj tekmah priča manjšemu presenečenju, saj so kar nekaj zmag zabeležili igralci nižjih lig. Omenimo le eno, meni najljubšo. Zmago Romine nad Samirjem. Če omenim, da je Romina žena nekoč odličnega nogometaša, zdaj tenisača, in če povem, da se Samir piše Handanovič, lahko dodam, da je tokrat res slabo branil in bil povsem nemočen ob strelih Romine. To da se je Samir izkazal kot gentlemen in ni hotel imeti prednosti pa je že druga debata.
Ob odsotnosti igralca, ki je vedel, da se turnirja ne bo mogel udeležiti. O tem pa se mu ni zdelo vredno obvestiti organizatorja. Smo po »krajšem« čakanju in posledično nestrpnostjo nekaterih nato štartali na polno. V igri in po številu navijačev je dominiral Glavič, ki je v polfinalu premagal Kosa (igralec 4.lige) v finalu pa težje, kot je bilo pričakovati ugnal enega bolj izkušenih tenisačev v karavani, Čampo Andreja. Ne samo to po zaostanku 3:5 in 15/40 se mu je uspelo vrniti in zmagati s 7/ 5. Čampa je v polfinalu ugnal vedno boljšega in nevarnejšega Podborška.

   

slika 5: sošolci :)  Samir, Čiro in Romina                                                          slika 5: mal prej pridem da se mal ogrejem. Prav Milko


V tolažilnem delu B turnirja je zmago slavil Vodopivec proti Žižku, v polfinalu je Vodopivec ugnal Polanca, najstarejšega, a še zdaleč ne najslabše pripravljenega igralca. Žižek pa je očitno za nasvet »kam streljati« vprašal Romino in premagal Handanoviča.
Malce nas je razočaral le povabljeni Furlan, ki se je težko sprijaznil s porazom v prvem kolu proti Čampi, kljub temu, da smo ga tolažili, da ima Čampa 150 ur več tenisa v loparju, opa, samo v tem mesecu.

   

slika 6: na križišču, je vsak svoj stol isku                                                        slika 7: en v kratkih, drug v dolgih, tretji pa v potapljaških

V A turnirju, kjer sem po žrebu z nestrpnostjo pričakoval tekme oz. rezultate. Fantje niste razočarali, razlika med elitno Center ligo in nižjimi ligami ni tako velika oz. je kljub finalnemu dvoboju dveh elitnežev izredno mala. Na hitro skok v tolažilni turnir, ki ga je dobil Sergio Foti po tem ko je v polfinalu premagal Pečaniča. Drugi polfinale je brez boja dobil Grošelj. Alibegovič je moral tekmo zaradi pomanjkanja časa predati. Bi bil rezultata v finalu tolažilnega drugačen? Aljoša je v ponedeljek suvereno rekel. Seveda !

Omenimo tudi, da so se na turnirju A pomerili tudi najboljši iz druge lige. Jonak, Pečanič, Esih in Mila so pokazali, da so zasluženo napredovali v višjo ligo. Predvsem Mila je pokazal in nakazal, da bo igralec, o katerem se bo v Ljubljani še govorilo, medtem ko ostali omenjeni nič, kaj ne zaostajajo. Naslednje leto oz. upam, da že v zimski ligi se v prvi ligi po videnem obeta izreden boj. Omenimo še smolo Dimitraškoviča, ki je dvoboj četrtfinala sicer zmagal a mu poškodba ni dovoljevala nadaljevanja. No ne vem lahko, da se mu ni več dalo, saj se je morda preveč najdel odlične pice velikanke. Svoje mesto je prepustil Kitič Davorju, ki pa je moral v polfinalu priznati premoč zmagovalca letošnje Ljubljanske lige Aleksandra Longa, ki je lahko mirno čakal na zmagovalca drugega polfinala med Milo in Schoffmannom. Tudi v tem polfinalu je zmagal član elitne lige Schoffmann, ki je svojo formo, tako v ligi kot na turnirju stopnjeval. V prvem kolu je ugnal Pečaniča, nato se je namučil ali drugače rečeno dobro ogrel proti Esihu nato premagal Milo in škoda bi bilo, da bi se dan končal s porazom. Tako je. Tudi v finalu je pokazal odlično igro in premagal Longa. Finale katerega smo na trenutke spremljali odprtih ust. Natančni udarci in močni servisi so nas odvrnili od tv prenosa umetnostnega drsanja, saj se tako vodja lige, kot igralci že pripravljamo na zimsko sezono.

  

slika 8 : Longo - skupni zmagovalec , Schoffman - dnevni zmagovalec     Slika 9:  Višje ne gre, Toni to je 

Razpis za zimsko sezono sledi v naslednjih dneh. Prijave bodo odprte do 16.10.22, lokacija igranja bo balon v Dravljah LTA. Več informacij pa sledi še v tem tednu.

Ob koncu se zahvalimo se sponzorjem lige Zavod Tivoli, Babolat, trgovina Protenis in podjetju Mediasanus, ki je v darilno vrečko oz. bolj natančno lepo vrečko za športne copate z logom trgovine in Ljubljanske lige, dodal Fit therapy patch – protibolečinski obliž. Sej ne bi verjel, toda naslednji dan sem prejel sporočilo Luke, ki je mimogrede z Bojanom odigral maratonski set, dolg kar 85 min, za predstavo povejmo, da je match žoga trajala, kar 42 udarcev. Sem štel ja ...
napisal je takole »
Moram se ti zahvaliti, da si v vrečke dal tudi tisti reklamni protibolečinski obliž. Včeraj me je kar bolel komolec in sem pričakoval, da me bo tudi še danes, ampak sem si zvečer dal obliž in ga ne čutim čisto nič :) Sem zjutraj iz smeti vzel ovitek, da vem, kaj bom moral sam nabavit :). Luka ne rabiš brskat. Izvoli link. https://www.trgovina-medisanus.si/protibolecinski-oblizi

Hvala in se vidimo v zimski sezoni. Naj se tenis igra. 
 
lp Anže 

Objavljeno 21. Sep. 2022 ob 12:21:15

Komentarji (0)


Ogled komentarjev je omogočen samo prijavljenim uporabnikom! prijava